Pensioenpremie percentage voor payroll 2024 is nu bekend

De adequate pensioenpremie payroll voor 2024 is nu bekend. Het percentage voor 2024 is 15,4%. Wanneer je een eigen pensioenregeling hebt voor payroll-werknemers moet je als werkgever zorgen dat de werkgeversbijdrage minimaal 15,4% bedraagt in 2024.

Adequaat pensioen payroll

Als payroll-werkgever heb je twee opties voor het pensioen van je payroll krachten. Je kunt de payroll-werknemers onderbrengen bij de pensioenregeling van de opdrachtgever waar de werknemers werkzaam zijn of je biedt een eigen adequate pensioenregeling aan.

Bij de eigen adequate pensioenregeling moet de werkgeverspremie minimaal gelijk zijn aan de normpremie. De normpremie is gebaseerd op de gemiddelde werkgeverspremie bij alle Nederlandse pensioenfondsen. Deze premie wordt jaarlijks geactualiseerd.

Pensioenpremie payroll 2024

De pensioenpremie payroll voor 2024, ook wel de normpremie genoemd, is 15,4%. In 2023 was deze premie nog 15,7%. De premie is dus iets gedaald.

De pensioentoezegging voor 2024 moet dus een werkgeverspremie hebben van minimaal 15,4%. Dit is dus niet de totale premie van de pensioenregeling. De werknemersbijdrage, als die van toepassing is, telt niet mee. Die komt dus nog bovenop dit percentage.

Pensioenpremie payroll 2024 niet altijd verplicht

Je bent als payroll-werkgever niet altijd verplicht een pensioentoezegging te doen. Als de opdrachtgever geen eigen pensioenregeling heeft en er ook geen pensioenregeling binnen de bedrijfstak geldt, hoef je als werkgever geen pensioen aan te bieden. Het is uiteraard wel toegestaan. Heb je een niet verplichte pensioenregeling voor payroll-werknemers, dan hoeft die niet te voldoen aan de normpremie.

Niet bij StiPP

De eigen adequate pensioenregeling voor payroll-werknemers wordt niet uitgevoerd door Stipp. Stipp geldt voor uitzendkrachten (waaronder ook detachering) en niet voor payroll-werknemers.

Advies bij keuze regeling

Wanneer je (ook) payroll-werknemers in dienst hebt, kunnen zich dus verschillende situaties zich voordoen. Je kunt een eigen adequate pensioenregeling payroll hebben met volgend jaar een werkgeversbijdrage van 15,4%. Daarnaast kun je er voor kiezen om een deel van je mensen in de pensioenregeling van de opdrachtgever te doen. Het kan ook zijn dat je voor payroll-werknemers, waar de normpremie niet voor geldt, een andere pensioenregeling hebt. En dan heb je mogelijk nog uitzendkrachten bij Stipp en voor het kantoorpersoneel een eigen regeling.

Wat het meest gunstig is om te doen, verschilt per situatie en kan ook per jaar verschillen. En daarnaast heb je te maken met verplichtingen die mogelijk wijzigen. Als jullie situatie complex is, denk er dan eens over na om onze experts in te schakelen. Wij hebben een team van juristen en rekenaars die met jullie mee kunnen denken en zoeken naar de best passende oplossing. En daarbij kijken we niet alleen naar geld, maar ook naar gemak. En daarbij gaan we op zoek naar de meest optimale mix.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *