Marketing en pensioen, een leuke uitdaging

Laat ik beginnen met mezelf voorstellen. Mijn naam is Peggy Bruens en ik ben meer dan 15 jaar werkzaam in de pensioenbranche, maar tot op heden vaak achter de schermen met marketing. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat begrijpelijke en duidelijke communicatie over pensioen een uitdaging is binnen de branche.

Passie voor marketing

Marketing is het leukste vak dat er is, want je hebt contact met diverse stakeholders, zoals klanten, leveranciers en collega’s. De input ga je vervolgens analyseren en zet je in om je doelgroep te bereiken. De manier waarop je je doelgroep gaat bereiken, heeft het afgelopen decennium een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Denk hierbij aan social media, ChatGPT en AI. Het bijhouden van veranderingen houdt je scherp en je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Twee vliegen in één klap.

Uitdaging met pensioen

Iedereen vindt pensioen belangrijk, maar vindt het ook lastig om zich te verdiepen in deze materie. Onbekend, maakt onbemind wordt vaak gezegd. Hier ligt dan ook een grote uitdaging voor de pensioenbranche. Pensioenadviseurs hebben de inhoudelijke kennis en samen met marketeers kunnen zij de vakinhoud vertalen naar eenvoud. En dit is precies waar ik samen met onze pensioenadviseurs het verschil wil maken, zodat iedereen in staat is verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen financiële welzijn.

Lees ook: Pensioen is uitgesteld salaris

Hoe ziet het eruit in de praktijk

Marketing en pensioen samenbrengen in de praktijk betekent een nauwe samenwerking tussen pensioenadviseurs en marketeers. Het mooie is dat wij dagelijks van elkaar leren en dit heeft meerdere voordelen. Je draagt bij aan een leven lang ontwikkelen, je inspireert elkaar en de verbondenheid wordt versterkt doordat we gezamenlijk doelgericht aan onze missie en visie werken.

Marketing en pensioen is en blijft een leuke uitdaging en het is mijn streven om alle werkenden in Nederland enthousiast te maken met pensioencommunicatie voor een financieel fitte toekomst. Ik zal regelmatig blogs gaan schrijven en jullie meenemen in mijn eigen ervaringen, no nonsense en geef daarbij bruikbare tips. Stay tuned!

Foto: Ketut Subiyanto – Pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *