1 op 1 gesprek met pensioenplanning is een belangrijke arbeidsvoorwaarde

Persoonlijke begeleiding en advies bij pensioen is belangrijk en noodzakelijk, zo blijkt uit een onderzoek dat Het Pensioen Platform in opdracht van &Gommer Pensions Group heeft uitgevoerd onder werkgevers, werknemers en betrokken professionals. Maar een 1 op 1 gesprek met een pensioenplanning is een belangrijke arbeidsvoorwaarde!

Pensioenplanning is een belangrijke arbeidsvoorwaarde

Uit het onderzoek blijkt dat pensioenbegeleiding en advies belangrijk is. Pensioenplanning is zelfs een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Ruim 70% van de respondenten vindt het namelijk de verantwoordelijkheid van de werkgever om dit te regelen, terwijl slechts 13% van mening is dat dit de verantwoordelijkheid van de pensioenuitvoerder is en 17% van de werknemer zelf.

1 op 1 gesprek inclusief pensioenplanning

Wat betreft de vorm van begeleiding en advies, geeft bijna twee derde van de respondenten de voorkeur aan een 1 op 1 gesprek waarin een persoonlijke pensioenplanning wordt gemaakt en besproken. Dit geeft aan dat persoonlijke begeleiding veel verder gaat dan alleen informeren en voorlichting geven.

Kosten persoonlijke begeleiding

Dit persoonlijke advies mag volgens 75% van de respondenten tussen de € 250,- en € 500,- kosten. Deze kosten moet de werkgever betalen vindt de meerderheid van de respondenten (58%). 38% geeft aan dat de pensioenuitvoerder deze kosten moet dekken via de premie.

Conclusies

  • Onder pensioenbegeleiding en advies wordt verstaan 1 op 1 begeleiding met persoonlijke pensioenplanning
  • Pensioenplanning is een belangrijke arbeidsvoorwaarde
  • De kosten voor 1 op 1 begeleiding mogen tussen de € 250 en € 500,- bedragen
  • De kosten komen voor rekening van de werkgever (58%) of de pensioenuitvoerder via de premie (38%)

Meer weten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *