Communicatie alert – Alle pensioenen gaan veranderen

We staan aan het begin van de grootste pensioenoperatie in de historie. Alle pensioenen bij pensioenfondsen worden aangepast. Het pensioen van jou en je collega’s. Ook het pensioen van een student die tijdens zijn bijbaantje een klein beetje pensioen opbouwt. Maar ook (zelfs) het pensioen van opa van 95 jaar oud. Veel mensen maken zich hier ongerust over. Goede objectieve communicatie is dan ook belangrijk. Communicatie over alle pensioenen die gaan veranderen. Maar wie gaat dat doen? Werkgevers spelen hier in ieder geval en belangrijke rol!

Wet Toekomst Pensioenen

De aanpassingsoperatie vindt plaats onder de naam Wet Toekomst Pensioenen (WTP). Deze nieuwe wet is ingegaan op 1 juli 2023. De komende periode is een overgangsperiode. Dat wil zeggen, tot 1 januari 2028 hebben pensioenuitvoerders de tijd om alles aan te passen.

Pensioen wordt verdeeld

Wat gaat er gebeuren? De grote pensioenpot die bij een pensioenfonds staat, wordt verdeeld in allemaal persoonlijke pensioenpotten. Ieder krijgt zijn of haar deel. En vervolgens bepaalt de hoogte van jouw pot, hoeveel pensioen jij uitgekeerd krijgt.

Natuurlijk gaan de pensioenfondsen dat netjes verdelen en iedereen daar goed over informeren.

Wij van WC Eend

Maar er zit daar wel iets geks aan.
Want wie gaan die pensioenpotten verdelen? De pensioenfondsen.
En wie gaan daar over communiceren? De pensioenfondsen.
En heb jij daar vragen over, bij wie kun je dan terecht? Bij de pensioenfondsen.

Dit doet mij sterk denken aan een reclame uit de jaren ’80. “Daarom adviseren wij van WC Eend… WC Eend!”

Objectieve communicatie

Werknemers maken zich daar ongerust over. En ik snap dat wel. En onrust is nooit goed. Zeker niet op de werkvloer. Wij worden daarom ook door steeds meer werkgevers benaderd voor objectieve informatie en voorlichting. Werknemers vinden het prettig om van een onafhankelijke partij te horen hoe het zit. Wat gaat er gebeuren, wat betekent het voor mij en ga ik er op vooruit of achteruit? Werknemers hebben de komende tijd steeds meer behoefte aan goede en objectieve communicatie, zeker nu alle pensioenen gaan veranderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *