Wijzigen of verlengen pensioenregeling

Bij het wijzigen of verlengen van een pensioenregeling kunnen kleine details grote gevolgen hebben. De pensioenadviseurs van &Gommer Pensions Group kennen de pensioenmarkt, zijn op de hoogte van de pensioenwetgeving en staan dagelijks in de pensioenpraktijk. Zij adviseren werkgevers bij het wijzigen of verlengen van een collectieve pensioenregeling.

Pensioenadvies

Wanneer je de collectieve pensioenregeling wilt gaan wijzigen of verlengen, dan is het belangrijk dat de regeling aansluit bij jullie wensen en doelen. Daarbij moet ook worden gekeken naar de mate van risico dat wordt gelopen. Pensioen opbouwen kent risico’s. De mate van risico bepaal jij als werkgever zelf. En uiteraard moet de pensioenregeling betaalbaar zijn en blijven.

Om de regeling helemaal te laten aansluiten op jullie wensen, doelen, risicobereidheid en betaalbaarheid, doorlopen wij een pensioenadviestraject dat bestaat uit 5 stappen.

Het 5-stappenplan

Wij volgen het 5-stappenplan om samen met jullie toe te werken naar een nieuwe pensioenregeling.

 1. Inventariseren
  Jullie wensen, doelstellingen en risicobereidheid worden vertaald in een passend risico- en klantprofiel.
 2. Analyse
  We rekenen de pensioenlasten voor je door en toetsen onder andere de betaalbaarheid. Vervolgens zoeken wij de beste verzekeringsoplossingen die het meest aansluiten bij jullie wensen en doelstellingen.
 3. Advisering
  Daarna adviseren wij je de regeling die het beste past bij jullie bedrijf en het beste bijbehorende product van de best passende pensioenuitvoerder. Op basis van ons advies, nemen jullie vervolgens een beslissing.
 4. Bemiddeling
  Op basis van de definitieve keuze verwerken wij dit, zetten wij de pensioenuitvoerder aan het werk om de juridische documenten op te stellen en de pensioenregeling te implementeren. Dit hele proces bewaken en controleren de pensioenadviseurs.
 5. Nazorg & Beheer
  Het is belangrijk dat de collectieve pensioenregeling, nadat die is ingevoerd, actueel blijft. Regelmatig wijzigt er iets in de wetgeving of worden pensioenproducten aangepast. Wij monitoren dat voor jullie en trekken aan de bel als er iets moet worden aangepast.

Uitgebreid offertetraject of korte marktvergelijking

Wanneer je tevreden bent over de huidige pensioenregeling, dan is het niet altijd nodig om een uitgebreid offertetraject te doorlopen. Er kan dan ook worden gekozen voor een korte marktvergelijking. Het uitgangspunt is dan om bij de huidige uitvoerder te verlengen, maar wel de marktconformiteit te toetsen.

Welk traject het beste bij jullie past, wordt in overleg met de adviseur, die jullie gaat begeleiden, bepaald.