Second opinion

Een second opinion wordt gevraagd door werkgevers en ondernemingsraden, maar ook door werknemers en zzp’ers.

Heb je bijvoorbeeld een advies of voorstel voor een pensioenregeling ontvangen en twijfel je of dit de beste oplossing is voor jouw werknemers? Of heb je een pensioenadvies, -berekening of -offerte ontvangen, maar twijfel je aan de juistheid? Als je dit herkent, dan past Second Opinion Pensioen bij jou.

Wanneer vraag je een second opinion?

Er zijn tal van redenen om een Second Opinion Pensioen aan te vragen.

 • Ik denk dat mijn pensioen niet klopt.
 • Ik heb twijfels over het pensioenadvies, -beoordeling of -analyse. Is het foutloos en deskundig tot stand gekomen?
 • Ik heb een offerte voor mijn pensioen gekregen, maar ik twijfel of ik elders nog een betere deal kan krijgen.
 • Ik heb een voorstel voor een pensioenregeling ontvangen, maar ik twijfel of dit wel het beste voor mijn werknemers is.

Heb je een kwestie waarbij je een Second Opinion Pensioen aan te pas komt, stel deze voor aan de pensioenadviseurs van &Gommer Pensions Group.

Aanpak bij een second opinion

Wanneer &Gommer Pensions Group een Second Opinion Pensioen gaat uitvoeren, kun je de volgende aanpak verwachten:

 1. Het beschikbaar stellen van de benodigde documenten (verzoek met opgave volgt per mail).
 2. Na ontvangst van de gegevens, wordt een online intakegesprek ingepland om jouw situatie te bespreken.
 3. Opstellen van het advies en indien nodig worden berekeningen gemaakt.
 4. Het adviesrapport wordt per mail naar je verstuurd.

De pensioenadviseurs van &Gommer Pensions Group nemen jouw vraag of probleem serieus en dit merk je al direct bij het eerste (telefonisch of online) contact. Tijdens het intakegesprek laten ze jou aan het woord en zullen zij dieper ingaan op de problematieken. De pensioenadviseur gaat goed voorbereid het gesprek in, omdat jij de relevante documenten al hebt aangeleverd. Dit is efficiënt en je kunt meteen ter zake komen. Daardoor kun je ook kosten besparen. Over kosten gesproken, er wordt op voorhand een inschatting van de werkzaamheden gemaakt en de investering, zodat je meteen weet waar je aan toe bent.

De voordelen

Jouw twijfels worden weggenomen door de ervaren pensioenadviseurs van &Gommer Pensions Group. Zij zijn onafhankelijk, integer en staan boven de materie. Zij kunnen door middel van hun helikopterview de verschillende puzzelstukken aan elkaar verbinden. Met de uitkomst van het Second Opinion Pensioen kun jij de volgende stap gaan zetten.

Het is beter om een geschil te voorkomen, maar mocht het adviesrapport uitwijzen dat er een conflict ontstaat, kun je terecht bij de het gelieerde advocatenkantoor Gommer Advocaten.

Wat kost het en hoe kan ik het regelen?

Hoeveel tijd er wordt besteed aan de Second Opinion Pensioen hangt sterk af van de situatie, de exacte vraag, de complexiteit en compleetheid van de gegevens. Op basis van jouw specifieke situatie wordt altijd eerst een offerte opgesteld.

 • Prijs: vanaf € 499,-
 • Online intakegesprek
 • Adviesrapport

Heb je vragen over Second Opinion Pensioen of ben je benieuwd hoe een van de pensioenadviseurs je verder kan helpen? Neem contact op via onderstaande button.