Hoe werkt een pensioen inloopspreekuur?

Steeds meer werkgevers organiseren een pensioen inloopspreekuur. Deze ontwikkeling is logisch, want de behoefte naar 1 op 1 begeleiding van werknemers neemt toe. Een effectieve manier om dat te organiseren is het pensioen inloopspreekuur. In deze blog meer over wat het is, hoe je het organiseert en voor wie het bedoeld is.

Pensioen inloopspreekuur

Tijdens een pensioen inloopspreekuur krijgen werknemers een toelichting op de pensioenregeling, kunnen zij hun vragen stellen en wordt ingezoomd op hun persoonlijke situatie door middel van het maken van een pensioenplanning.

Organisatie

Een pensioen inloopspreekuur plan je meestal per dag of per dagdeel. Een pensioenadviseur wordt dan gereserveerd en werknemers kunnen intekenen voor het inloopspreekuur. Vaak wordt een inloopspreekuur bij de werkgever op kantoor georganiseerd. Maar steeds vaker kan deze ook (deels) online plaatsvinden. Een combinatie van beide kan ook. Regelmatig plannen wij een dagdeel in op kantoor bij de werkgever, maar voor werknemers die dan niet kunnen, wordt een extra moment online ingepland.

Pensioenplanning is een belangrijke arbeidsvoorwaarde

Uit een onderzoek uitgevoerd door Het Pensioen Platform blijkt dat pensioenbegeleiding en advies als een belangrijke arbeidsvoorwaarde wordt gezien. Ruim 70% van de respondenten vindt het de verantwoordelijkheid van de werkgever om dit te regelen.

Lees ook:
1 op 1 gesprek met pensioenplanning is een belangrijke arbeidsvoorwaarde

Doelgroep pensioen inloopspreekuur

De doelgroep bepaal je als werkgever zelf. Dat kunnen alle werknemers zijn. Maar je kunt er ook voor kiezen om een bepaalde groep werknemers, bijvoorbeeld de oudere werknemers boven een bepaalde leeftijd de mogelijkheid te geven.

Wanneer

Er zijn werkgevers die doorlopend een spreekuur hebben. Dus bijvoorbeeld 4 keer per jaar en alle werknemers kunnen dan intekenen. Wij zien ook regelmatig werkgevers die eens per 3 jaar alle werknemers de gelegenheid geven en plannen dan in een kort tijdsbestek alle gesprekken.

Foto: Vitaly Gariev – Pexels.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *